Mary plus size blus i svart viskos twill

VAD ÄR VISKOS?

Vad är viskos gjort av?

Viskos är en konstfiber som utvecklades i början av 1900-talet som ett billigare alternativ till siden. Den tillverkas av trämassa, huvudsakligen från hållbara källor som bambu, eukalyptus och björk, och kallas därför en regenererad fiber på grund av dess höga cellulosainnehåll. Viskos kallas ofta för "konstsilke" på grund av sin likhet med natursilke och har därför fått stor användning inom textilindustrin.

Viskosfibern är känd för sin mjukhet, glans och förmåga att absorbera fukt, vilket gör den idealisk för tillverkning av textilier som klänningar och blusar. Den har också god färgstabilitet, vilket innebär att den lätt kan färgas i en rad olika nyanser.

Idag är viskos en viktig del av modevärlden och textilindustrin, och dess mångsidighet gör den populär bland designers och konsumenter som letar efter ett elegant och bekvämt textilval.

 

 

Viskos jersey

Viskos jersey är ett stickat tyg tillverkat av viskosfibrer. Tack vare det stickade sättet är viskosjersey känt för sin mjukhet, elasticitet och draperingskvalitet. Dessa egenskaper gör det till ett populärt val för plagg som klänningar och t-shirts.

Vår kollektion av italiensk viskos jersey kombinerar ultimat komfort och stil. Tyget är tätt stickat och stretchigt och omsluter kroppen med en otrolig mjukhet. Det är också vackert draperat och följer kroppens kurvor. Viskosjersey är det perfekta valet för exceptionell mjukhet och drapering, hållbarhet i varje garn - och designad med dig i centrum.

 

Du hittar bland annat följande av våra stilar i viskos jersey:

Klänningar: Amalie   /   Kavajer: Carmen & Carrie   /   Byxor: Sarah, Sonia & Sophie   /   Kjolar: Betty

 

Viskos twill

Viskos twill är ett tyg som kombinerar viskosens mjuka och andningsaktiva egenskaper med twillvävens slitstyrka och diagonala struktur. Twillväven bildar diagonala ribbor på tyget, vilket gör det mer slitstarkt och mindre skrynkligt jämfört med vanlig viskos. Tack vare dessa egenskaper är viskos twill ett populärt material för en mängd olika plagg, t.ex. klänningar, byxor och kjolar.

Vår kollektion av italiensk viskos twill är lyxig och exklusiv. Det eleganta materialet känns lätt och mjukt mot huden. Tyget är tillverkat med omsorg och känsla för detaljer och andas och är bekvämt att bära.

Twillvävningen ger tyget ett distinkt diagonalt mönster och en vacker lyster. Denna vävmetod gör tyget starkt, slitstarkt och ger det en unik struktur. Vår twillviskos krymper inte och genererar nästan ingen statisk elektricitet.

 

Du hittar bland annat följande av våra stilar i viskos twill:

Klänningar: Alba, Amber & Athena   /   Blusar: Maisy, Mara, Mary & Mona

 

Viskos satin

Viskos satin är en typ av tyg som kombinerar satins mjukhet och fall med viskosens andningsförmåga och komfort.

Vår kollektion med viskos satin kombinerar förförisk lyster och elegans. Tyget är känt för sin mjuka och glänsande yta med en unik skillnad mellan rätsida och avigsida. Viskos satin har samma ursprung som "vanlig" viskos, men har en speciell väv som skiljer sig från den typiska twillvävningen, vilket ger den dess exklusiva utseende. Viskossatin är det perfekta valet för raffinerad lyster och ytvariation, smidighet och festlig elegans.

 

Du hittar bland annat följande av våra stilar i viskos satin:

Klänningar: Athena & Amber   /   Blusar: Marylyn