Marlyn plus size skjorta i rosa

VAD ÄR BOMULL?

Vad är bomull gjort av?

Bomull är en naturfiber som kommer från släktet 'Gossypium'. Det är ett av de äldsta och mest använda materialen i världen och har en lång historia av användning inom textilindustrin. Bomull har gjort sig känd för sin imponerande hållbarhet, mjukhet och förmåga att absorbera fukt, vilket gör den till ett populärt val för kläder. Fröna från den karakteristiska bomullsplantan är kända för sin mångsidighet och naturliga skönhet.

Den primära delen av bomullsplantan som används för att tillverka fibrerna är fröhåren eller bomullsfröna. Efter skörd och bearbetning av bomullsbollarna separeras fröna från fibrerna genom en process som kallas betning eller rensning. Fibrerna spinns sedan till trådar som kan vävas eller stickas för att skapa olika textilier.

Bomull är känt för att vara bekvämt att bära, särskilt i varma klimat, eftersom det tillåter luft att cirkulera och kroppen att andas. Det är också absorberande och kan transportera bort svett från kroppen, vilket gör det perfekt för sommarkläder.

Bomull är naturens allroundmaterial med styrka och komfort. Nedan följer tre argument för varför bomull är det perfekta valet:

1. Mjuk och hudvänlig

Bomullens mjuka struktur gör den behaglig att bära direkt mot huden. Bomull är både skonsamt och bekvämt, vilket gör det till det perfekta valet för kläder som du vill bära hela dagen.

2. Slitstark och färgbeständig

Bomull är känt för sin hållbarhet, vilket gör den idealisk för upprepad tvätt och slitage. Kläder tillverkade av bomull behåller sin form och färg väl över tid. För att förbättra dess egenskaper kombineras den ibland med andra fibrer som viskos eller vävs på speciella sätt under produktionen.

3. Andningsförmåga och temperaturreglering

Bomull är perfekt för att skapa komfort. Den låter luften röra sig fritt genom tyget, vilket gör den idealisk för varmt väder. Den naturliga andningsförmågan hjälper till att reglera kroppstemperaturen så att du kan känna dig fräsch och bekväm hela dagen.

 

 

Bomullspoplin

Bomullspoplin är ett vävt bomullstyg som är känt för sin släta och mjuka yta. Det är populärt för kläder som klänningar, skjortor och byxor tack vare sin mångsidighet och hållbarhet.

Vår stretchiga bomullspoplin är en noggrant utvald tygkvalitet som kombinerar 'crispyness' och flexibilitet för att förbättra våra mönster. Bomullspoplin är det perfekta valet för 'crispy' fräschör och flexibilitet, tryckvänlig skönhet och vardaglig funktionalitet.

 

Du hittar bland annat följande av våra stilar i bomullspoplin:

Klänningar: Ally & Annie