Våra textilier

VISKOS

Viskos är en unik textil som ursprungligen utvecklades som ersättning för siden i början av 1900-talet. Viskos utvinns ur trämassa och liknande växtdelar som kännetecknas av hög cellulosahalt – även kallad regenererad fiber. Idag tillverkas viskos främst av trämassa från källor som bambu, eukalyptus och björk. Viskos kan lätt blandas med andra material, till exempel bomull, polyester och elastan, vilket kan stärka materialets egenskaper och användning.

KVYPER – VISKOS

Vår italienska twillviskos har ett lyxigt utseende och faller mjukt och vackert på kroppen. Den andas och är otroligt skön att bära på huden – som en känsla av lätthet, trots att tyget faller tungt.

Twill är en vävmetod som skapar det karakteristiska diagonala mönstret i tyget och den visuella glansen. Vid twillvävning vävs ett stort antal trådar över varandra, vilket gör vävningen ogenomskinlig, fast och hållbar. För att inte tala om dess egenskaper som hög krympmotstånd och undvikande av statisk elektricitet.

Du hittar dessa stilar i twillviskos:

Klänningar: Amber, Athena & Alba / Blusar: Maisy, Mara, Mona & Mary

JERSEY – VISKOS

Vår italienska viskos jersey är ett tätt stickat tyg med stretch. Den är otroligt mjuk och har ett tungt och mjukt fall. Vår tröja är slitstark tack vare tråden, som är stickad i tvinnade garner som inte pillar och ger den sin något glänsande och enhetliga yta.

Vår tröja finns i flera tjocklekar (eller gramvikter, vilket är termen som används för att definiera tröjan). Vi väljer ut vilken gramvikt tröjan ska ha, baserat på vad som är bäst för designen, stilens utveckling och vad gäller säsong och funktion.

Du hittar t.ex. dessa stilar i viskosjersey:

Byxor: Sophie, Sonia & Sarah / Klänningar: Amalie / Blazer: Carrie & Carmen / Kjolar: Betty

SATIN - VISKOS

Satinviskos kännetecknas av en slät och blank yta, med skillnad mellan höger och fel sida. Det utvinns på samma sätt som "vanlig" viskos, men det är i själva vävningen, och skillnaden mellan denna och Twill-vävningen, som den blanka ytan kommer fram. Satinviskos är väldigt smidig och livlig mot din hud, och upplevs som en vacker, festlig textil som är riktigt snygg att trycka på.

Du hittar t.ex. dessa stilar i satinviskos:

Klänningar: Athena och Amber / Blusar: Marlyn

HÖRA

Lin, den äldsta textilfibern i världen, är ett naturligt material framställt från linplantan, Linum usitatissimum och dess stam. Det är en av de äldsta växterna som har använts för textilproduktion.

Linplantan har minimalt behov av vatten, och behöver inte använda bekämpningsmedel. Växtens förmåga att växa i lågkvalitativ jord, och fullt utnyttjande av hela växten (för annat än textilier) gör att resursslöseri undviks, vilket gör textilier till ett av de mer hållbara valen.

Fibrerna som tyget är tillverkat av är ihåliga, vilket gör att luft lättare kan strömma igenom. Detta gör att linne absorberar och släpper ut fukt snabbare än någon annan textil. Den är temperaturreglerande, vilket skapar den svalkande effekten som gör den extra bekväm att bära på sommaren. Dessutom har linne en naturlig glans och en distinkt konsistens som blir mjukare och lyxigare med tiden, vilket gör linneprodukter till långvariga investeringar.

Du hittar dessa stilar i detta material:

Byxor: Sandie / Klänningar: Asta, Abby och Annelise / Blusar: Milly

BOMULL

Bomull är en naturfiber och känd för sina många egenskaper bl.a. dess höga slitstyrka, mjukhet och fuktabsorbering. Fröullen, som bomullsfibrerna kallas, växer runt frökapseln på den mycket vackra och karaktäristiska bomullsplantan.

Bomull är mycket andningsbart och låter luften cirkulera fritt genom tyget. Detta gör den bekväm att bära i varmt väder eftersom den hjälper till att reglera kroppstemperaturen. Bomull är naturligt mjukt och skonsamt mot huden, vilket gör den bekväm att bära hela dagen.

Bomull är en stark fiber som tål upprepad tvätt och slitage. Kläder gjorda av bomull tenderar att vara långvariga och behåller sin form och färg bra. Den rena bomullen kan ha en tendens att krympa. Därför blandas det ofta med andra fibrer, till exempel viskos, eller så används vissa typer av vävning under tillverkningen, vilket kan stärka dess egenskaper.

BOMULLSPOPLINER MED STRETCH

Vår bomullspoplin med stretch är vald för att dess "krispighet" och flexibilitet understryker vår stils design. Trycken ser bra ut på textilen, och stretchen som materialet får ökar stilens funktionalitet i vardagen.  

Du hittar dessa stilar i detta material:

Klänningar: Ally & Annie