Fylder du nok?

MÖT VÅR GRUNDARE

KVINNOR SOM TOG SPRÅNGET #1

SOM NÅGOT NYTT KOMMER VI VARJE MÅNAD ATT FOKUSERA PÅ EN KVINNA SOM "TOG SPRÅNGET".  VAD DET ÄN VAR, STARTA ETT NYTT ÄVENTYR, ÄGNA DIG ÅT DET GODA VARDAGEN ELLER HELT VÄNDA DITT LIV.

 Då kommer vi nyfiket ställa samma 5 frågor till utvalda kvinnor, och förhoppningsvis visa att vi alla lagrar en myriad av små berättelser som väcker igenkänning hos varandra, i den stora helhetsberättelsen om våra individuella liv.

 

Vi hoppas kunna inspirera kvinnor att veckla ut sig och fylla något mer.
Vi börjar med vår grundare, Britt Bennett Hansen
Britt Bennett Hansen

INTRODUCERA DIG MED 5 ORD

Mor. Egenföretagare. Organiserad kreativ rothuvud. Omtänksam & humoristisk. Det var nog 7 ord. Men jag pratar också mycket... och är ganska envis...

Britt Bennett Hansen

VILKA "SPRÅK" TADE DU?

För 4 år sedan slutade jag mitt bra jobb. Klassisk mid-life break, för att se om jag fortfarande kunde bidra med något till den modevärld jag älskar och har jobbat i sedan jag var 18 år. Tankarna på att ge självförtroende genom kläder, snarare än tvärtom, och verkligen göra skillnad, skapa glädje för kläder och kärlek till sin egen kropp, hade funnits i rummet länge. Det var utgångspunkten för Unfold Copenhagen – och tack vare min familj och många duktiga människor finns varumärket idag.

MEST LIVSFÖRÄNDRANDE ERFARENHET?

Det som har förändrat mitt liv mest är mina barns födelse. Jag visste inte att jag var så cool. Min kropp är så stark. Kärleken och "lejonmamma"-instinkten som barn väcker i dig är vild. Vi (min man och jag) har skapat dem och därför är ingenting sig likt längre. Vi har ett ansvar olik alla andra. Därför finns det för mig ett liv före och efter.

3 SAKER SOM GÖR DIG GLAD

  1. Ligger i soffan med en kopp te, en bra bok (och netflix) och familjen gör sin egen grej. Helt enkelt.

  2. Att gå på konsert. Roskilde Festival, Coldplay och Harry Styles har alla gett fjärilar i magen och en på upplevaren de senaste månaderna.

  3. Att resa. Jag älskar att resa! Och tårta. Och så böcker, tidningar, anteckningsböcker - i stort sett allt som är sammanbundet av papper, jag kan inte motstå...

Anteckningsblock och tidning

VAD TROR DU PÅ?

Jag tycker att man ska behandla andra som man vill bli behandlad. Att vi måste hålla dörren för varandra, berätta om vi har fastnat något mellan tänderna eller klänningen har fastnat på ett olyckligt sätt. Att vi måste säga högt om någon har en snygg jacka på sig, eller köpt vackra blommor osv. Även till främlingar på gatan (vilket mina barn tycker är djupt pinsamt). Att vi måste fråga barnet som ser ledsen ut om de är ok osv.

 

VI HAR ETT DELAT ANSVAR FÖR VARANDRAS VÄLMÅENDE OCH JAG KLARAR LÄTT 3 SEKUNDER. PINSAMHET, MOT DE DAGAR DÅ MITT LEENDE, KOMPLIMANG ELLER ERBJUDANDE OM HJÄLP RÄDDAR NÅGON ANNANS DAG.