Våra kroppsformer och passformer

Våra kollektioner och plagg är baserade på tre klassiska kroppstyper och fyra passformer.

Vi har valt att fokusera på tre klassiska kroppsformer som många människor har en referens till, eftersom dessa termer har använts i (otroligt) många år:

Timglas-, äpple- och päronformade kroppstyper.

Vi kan snabbt komma överens om att vi förmodligen skulle kunna hitta finare beskrivningar än två frukter och en tidtagare – men omvänt vet vi alla exakt vad vi menar när vi använder dessa termer. Det är därför vi håller fast vid det. För enkelhetens skull – men också för att lämna utrymme för det viktigaste, nämligen rätt passformer och att skapa de fina plaggen som föds genom att arbeta på detta sätt.

Timglas är termen för din figur om bröst- och höftmåttet är enhetligt och midjemåttet är betydligt mindre.
Äppelformad är termen för din figur om din midja inte är definierad och din midja är fylligare än dina höfter.
Päronformad är termen för din figur om du har smala axlar, en mindre byst och extra fyllighet i höfter och lår.
Päronform, äppelform och timglasform

Förutom våra tre kroppstyper arbetar vi med fyra passformer: Fitted, Straight, Loose och Oversize. Det ger oss ett extra element att arbeta med i vår utveckling och – tror vi – ett enklare sätt för dig att välja vad du känner dig mest bekväm med.

Fitted: Denna passform är kroppsnära och framhäver dina kurvor. Våra Fitted-plagg är ofta tillverkade i jersey eller ett material med lite stretch, eftersom det är viktigt att både utseende och komfort går hand i hand.
Straight: Denna passform visar kroppens konturer utan att vara för tajt. Straight-plagg faller rakt ner från en definierad axellinje, vilket ger utrymme för rörelse utan för mycket volym i själva plagget.
Loose: Denna passform sitter löst på kroppen, med mer volym och utrymme för rörelse. En större byst eller rumpa får lätt plats utan att dra i materialet eller äventyra själva designen.

Oversize: Denna passform är avsiktligt "för stor". Används ofta för våra feminina lösa klänningar i lätta tyger som rör sig med dig med en svepande lätthet, eller tvärtom för tyngre tyger och mer boxiga och maskulina plagg, som till exempel ytterkläder.

Vi ger några riktlinjer och rekommendationer för varje plagg här på hemsidan – men kom ihåg att det viktigaste är att du känner dig bekväm.

Vår ambition är att skapa kollektioner där du, oavsett hur dina kurvor visar sig, kan hitta klänningar, toppar och blusar som passar dig och får dig att vilja erövra världen. Eller – för mindre kan definitivt göra det också – ha en härlig vardag där du inte behöver kompromissa med dina stilval.