Amber plus size klänning i japansk blommönster

KOMMER DU ÄVEN ATT VARA HELT ELEKTRISK?

VINTERVÄDRET RÖR TILL DET

I VINTERKYLAN UPPLEVER MÅNGA PROBLEM MED ELEKTRISKA KLÄDER. KLÄDERNA FASTNAR PÅ KROPPEN, OCH DÅ OCH DÅ RESULTERAR DET I SMÅ STÖTAR.

Det kan bero på många saker – speciellt miljön runt omkring oss som golv, elektriska apparater, frostväder, men valet av textilier påverkar också graden av statisk elektricitet. 100% polyester är t.ex. mycket mer statisk än 100% viskos.

Det finns många goda råd om hur man hanterar el. Vi har fördjupat oss i det stora internet av lösningar – och här är de som fungerade mest, samt några som vi själva tycker fungerar bäst.

SÅ KOMMER DU ÅT DET STATISKA

  • Sköljmedel: Använd lite sköljmedel när du tvättar kläderna, det kan avhjälpa problemet. Sköljmedel har dock en del andra egenskaper som inte alltid är så bra för dina kläder. Det kan skada fibrerna i kläderna och bidra till att färgen bleknar. En del använder därför istället vinäger, vilket också generellt sett kan vara ett bra alternativ till sköljmedel.
  • Kroppslotion: Se till att du inte har torr hud. Din hud bör vara lätt fuktig och fet, eftersom detta kan förhindra eller minska statisk elektricitet.
  • Torktumlare: Undvik att lägga dina kläder i torktumlaren. Det gör dina kläder mer elektriska och i allmänhet sliter det ner både fibrerna i kläderna och färgerna bleknar snabbare.
  • Spray: Köp en antistatisk spray designad för kläder och följ deras riktlinjer.
  • Metall: Placera en säkerhetsnål i metall i produktens tvättetikett, den (ska) absorbera elektriciteten i plagget när du bär det. Kom ihåg att skala av den igen innan du tvättar!