Alba plus size klänning i svart viskos twill

LITTLE BLACK DRESS (LBD)

Använd den för att betona vem du är

Den svarta färgen har historiskt sett signalerat fattigdom, arbetarklass och sorg. Det var något som tjänstefolk bar eftersom det gjorde dem mer anonyma än den klass de arbetade för.

Det förändrades på 1920-talet när Coco Chanel gjorde 'The Little Black Dress' (LBD) till ett måste i modevärlden, precis när Den stora depressionen slog till. Tajmingen kunde inte ha varit bättre... Plötsligt var alla – även de mycket rika – ute efter en look som var snygg, enkel och prisvärd. En svart klänning gav alla kvinnor, från alla inkomstklasser, en perfekt passform och en stil som inte skulle bli omodern i första taget. En säker investering.

När andra världskriget bröt ut kunde en svart klänning fortfarande få kvinnor att se representativa ut – även i material som inte var lyxiga. Sedan dess har 'The Little Black Dress' varit det plagg som kvinnor vanligtvis investerar mer pengar i än andra klänningar – eftersom de vet att investeringen kommer att hålla längre.

MEN hur är det med det personliga uttrycket? Försvinner det helt när du bär en enkel svart klänning eller outfit?

NEJ! En svart klänning eller kostym kan vara en fantastisk piedestal för att visa upp dig själv. Hur du bär din outfit och vad du kombinerar den med talar sitt tydliga språk. Möjligheterna är faktiskt oändliga och du kan verkligen gå all out stylingmässigt. MEN nästan ännu viktigare är att en svart outfit också kan ge dig en känsla av lugn och styrka. Ett förtroende för enkelhet och elegans som innebär att du kan koncentrera dig på att få fram ditt (personliga) budskap!

Och som alltid när det gäller mode, kom ihåg: Det viktigaste är att du känner dig bekväm.

 

 

Athena plus size klänning i svart viskos twill