Asta plus size linneklänning i ljusblått

VAD ÄR LIN?

Vad är linne gjort av?

Lin är den äldsta kända textilfibern och utvinns ur växten 'Linum usitatissimum'. Lin odlas främst för sina fibrer, som kan användas för att tillverka textilier. Fibrerna från linplantan är extremt starka och hållbara, vilket gör dem lämpliga för tillverkning av textilier som måste tåla upprepad användning och tvätt. Linfibrer är också kända för sin förmåga att absorbera fukt, vilket gör textilier tillverkade av lin behagliga att bära i varmt väder. Lin är dessutom ett miljövänligt material eftersom det kräver relativt lite vatten och inga bekämpningsmedel för att växa.

Lin kombinerar alltså naturens tidlösa textil med hållbara fördelar. Nedan följer tre argument för varför lin är det perfekta valet:

1. Naturlig lyster och exklusiv textur

Lin visar sin naturliga skönhet med en unik lyster och textur som bara blir mjukare och lyxigare med tiden. Investera i linneplagg och se hur de blir tidlösa följeslagare i din garderob.

2. Andningsförmåga och fukthantering

Linnefibrer är ihåliga, vilket gör att luften kan flöda fritt genom dem. Denna speciella egenskap gör att lin snabbt absorberar och avger fukt, vilket gör det idealiskt för temperaturreglering. Den svalkande effekten gör lin extra bekvämt - särskilt på sommaren.

3. Hållbarhet från rot till topp

Linplantan är inte bara en textil källa, den kräver minimalt med vatten, undviker behovet av bekämpningsmedel och växer till och med i jord av låg kvalitet. Genom att använda hela växten undviker man resursslöseri, vilket gör lin till ett av de mer hållbara valen inom textilindustrin.

 

Du hittar bland annat följande av våra stilar i lin:

Blusar: Abby, Annelise & Asta  /   Blusar: Milly   /   Bukser: Sandy